Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Hallo onderneemster van de week

Omdat ik op Hallo de commnunity van KVK als onderneemster van de week geintervieuwd ben plaats ik het interview ook hier. Jezelf eens in het zonnetje zetten is heerlijk en mag mij deze week over komen.

Wat deed je voordat je zelfstandig ondernemer werd?
Na mijn HBO opleiding Oefentherapie Cesar in 1979 te hebben afgerond ben ik gaan waarnemen. In verschillende settings heb ik extra ervaring opgedaan o.a. in een ziekenhuis, een praktijk, op een school om zo tot een keuze te kunnen komen. Na ruim 1 jaar waarneming, had ik even geen waarneemwerk en ontving ik een uitkering, ik vond dit vreselijk. Ik bleef op zoek, ging tussentijds onbetaald werk doen op het kantoor van onze beroepsvereniging. (Op het bureau van een vereniging zijn altijd veel klusjes te doen en is de bemanning onderbezet). Omdat het mijn beroep is en ik op die manier voor mijn beroep iets goeds kon doen melde ik me daar aan voor hand en span diensten.
Tijdens een van de middagen werd ik gebeld door een huisarts die informatie wilde over ons vak en de mogelijkheden daarvan. Ik stelde voor een informatie pakket samen te stellen en dat bij hem langs te brengen. Het was mooi weer en ik zei spontaan morgen middag spring ik op de fiets…Hij moest lachen en vroeg of ik besefte waar Castricum lag. …Ik vermoed achter Blaricum…. (En dat is in de buurt van Utrecht waar onze beroepsvereniging kantoor heeft)
Enfin het werd de trein. Ik hem het artsen bezoek gedaan en de huisarts en collega enthousiast gemaakt.

Waarom koos je ervoor zelfstandige te worden?
Ook ik werd enthousiast, een eigen praktijk trok me wel, ik had 2 enthousiaste toekomstige verwijzers, de reisafstand viel erg mee en ik heb niets te verliezen. Vanuit de uitkeringsinstantie kreeg ik een jaar de tijd om de praktijk op te bouwen.
Deze uitdaging wilde ik aan gaan. Nu 30 jaar later ben ik nog blij met mijn Oefentherapiepraktijk.

Wat zijn voor jou de voor en nadelen van het ondernemerschap? ( hoe ervaar je het om ondernemer te zijn?)In eerste instantie was ik geen onderneemster. Als eigenaar van een praktijk in de zorg werk je weliswaar zelfstandig, moet je een netwerk opbouwen met verwijzers en daar bleef het bij. Het was een kwestie van je vak goed doen, je patiënten behandelen en zorgen voor goede verslaglegging. Dit alles deed ik goed en heb ik mijn eigen stijl in ontwikkelt.
Met het veranderen van het zorgstelsel veranderde ook de zorgmarkt en werden wij praktijkhouders min of meer het ondernemerschap ingeduwd.
De positie van afhankelijkheid van verwijzers is gelukkig voorbij, we moeten onze cliënten zelf benaderen en het vak Oefentherapie Cesar promoten.

In hoeverre en op welke wijze is digitaal netwerken onderdeel van het ondernemerschap?
Via mijn website vinden mensen mij, mijn praktijk en met de website lever ik een groot aandeel in bekendheid van mijn vak, mijn site http://www.cesar-therapie.nl staat immers altijd hoog met zoekresultaten in Google. Daar ben ik trots op en de maker van de site dankbaar voor.
Het digitale netwerken is voor mij nog pril. Naast een netwerk van mijn beroepsgenoten zit ik nu sinds kort op Hallo community. Ik vind het verrijkend om met andere ondernemers contacten te leggen en van gedachten te wisselen.

Heb je een tip, best practice of wijsheid die je met anderen wilt delen?
Om je werk goed te doen moet je in eerste instantie goed voor jezelf zorgen, je lichaam is je huis en dat heeft zo de dagelijkse behoefte aan aandacht en zorg nodig. Bied jezelf juist als ondernemer preventie met gezonde houding, voldoende afwisseling in houding en bewegingen en stem belasting af op je belastbaarheid, je wilt namelijk nog heel lang zelfstandig ondernemer blijven.
Breng jezelf in beweging en wandel eens binnen bij een oefentherapeut en vraag deskundig advies op gebied van werkhoudingen ter voorkoming van klachten gerelateerd aan jou eigen lichaam en werksituaties.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*