Gezond vanuit de kern

……….. over vanalles om………. ……….. lichaam en geest………. …………. vanuit de kern………… .in beweging te zetten richting: …… positief gezond gedrag…… …….. gezond omgaan met…….. ………… gezond blijven…………. …………… gezond zijn …………..

Oefentherapie

mensen De kracht van OEFENTHERAPIE is de zelfredzaamheid van de patiënt stimuleren en benutten.
Ieder mens kent de behoefte om zelfredzaam te zijn, daar gebruik van maken is uniek en onderscheidend binnen therapieland.
Als de patiënt de samenhang tussen de symptomen, de interne en externe factoren en de oorzaak van de klachten ziet kan hij dit leren benutten voor het herstel. Dat betekent dat de oefentherapeut de cliënt educatie geeft over de fysiologie en het samengestelde lichaam en zo leert de patiënt zijn klachten te begrijpen, adequaat reageren op de klachten, zodat ze verminderen, verdwijnen en uiteindelijk voorkomen kunnen worden. Mocht de klachten toch weer terugkomen of verergeren, kan de cliënt met zelfhulp verder en hoeft hij alleen opnieuw hulp in te schakelen als zich veranderingen voordoen.

De oefentherapeut vraagt hiermee een actieve inzet van de cliënt.
De oefentherapeut “coacht” de cliënt van klacht naar kracht. Het bewust worden van eigen lichaam, weten hoe een en ander samenwerkt, de oefeningen en de adviezen vormen samen het gereedschap waarmee de cliënt zelf aan de slag kan.
Binnen deze vorm van therapie is de patiënt zelfsturend op weg in zijn eigen herstelproces, dat vraagt een actieve deelname aan de behandelingen en het inpassen in dagelijkse leven om zo zelf een nieuw, gezond houding en beweeg gedrag aan te leren.
Dit vraagt zowel van de oefentherapeut als van de patiënt een hoge interne motivatie en zelfreflectie, dat maakt deze vorm van behandeling uniek en op maat gesneden.

Heeft u klachten overweeg eens met uzelf “wie het gaat oplossen” u of uw arts, therapeut, osteopaat?

Recent geschreven

Recentste reacties

Categorieën

Links

  • ... meer links
  • Archief

    •    

    Handig