Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Biodanza

Biodanza is afgeleid van Bios = leven en danza = dansen bewegen het betekent letterlijk “De dans van het leven”
Biodanza is in de jaren zestig, door de psycholoog, medisch antropoloog professor Rolando Toro, met onderbouwing vanuit diverse wetenschappen, zoals de biologie, de fysiologie, de psychologie, de antropologie en de mythologie tot stand gekomen.      Het is een dynamisch systeem dat de mens uitdaagt te gaan meebewegen met de voortdurende veranderingen in het leven.

Biodanza is een systeem waarin de mogelijkheid geboden wordt om te komen bij de essentiële kern en om vanuit je eigen kern te leven. Door contact te maken met je Zelf, je eigen kern en de beweging vanuit de kern te laten komen, gaan de verschillende systemen in ons lichaam beter samenwerken en zullen elkaar positief beïnvloeden. Op het moment dat de stroming opgang komt en de vivencia’s ( =beleving) in hart en ziel zijn, kan ieder mens passievol verbinding maken met zichzelf, met anderen en de wereld om zich heen.  Met gevolg dat je vanuit zuiverheid en authenticiteit, vanuit je eigen (wijs)heid en je oorspronkelijkheid, je eigen weg kunt gaan volgen terwijl je ook de ander de ruimte kunt geven zijn/haar eigen weg te volgen. Uitdrukking geven in je bewegen aan wat er in je leeft, wat je meemaakt en doorleeft, helpt om de balans op te maken van ieder moment en in iedere situatie die het leven je aangereikt.
Met als doel om expressief en gracieus te kunnen Zijn. Dansend door het leven te mogen gaan! Plezier, stilte, ontspanning, spanning, rust, onrust, geluk en verdriet worden centraal beleeft, verbonden met elkaar en brengen de innerlijke stroming opgang. De stroming die vanuit jouw kern naar buiten gaat en jou in vivencia, in beweging, in dans brengt.

In recent wetenschappelijke onderzoeken o.a. in Leipzig

Research about the Psychological, Physiological and Immunological effects of Biodanza Dr. M. Stück, Dipl. Psych. A. Villegas, R. Terren, V. Toro, F. Perche  Institute for Applied Psychology, Leipzig University, is aangetoond dat Biodanza angstregulerend effect heeft, verhoogd zelfvertrouwen geeft,  probleem oplossingsstrategieën verbeterd,  contacten met anderen zowel in zelfbewustzijn als in afstemmen met de ander groeit, geeft meer optimisme, vergroot de attitude van zelfwaardering, verbeterd het genieten van de omgeving  en versterkt de psychische gezondheid en stabiliteit.

JMvEk,17-10-2008

4 reacties aanBiodanza

 • Lex

  Mooi samengevat voor een lezer als ik die vooraf geen idee had wat biodanza daadwerkelijks was!

 • J.M. van EK

  Misschien een idee om het eens te gaan doen mits je tenminste van dansen houd en jezelf wil ontwikkelen via de dans!

 • Lex

  Naah.. leuk concept voor mensen die zich erin kunnen herkennen, maar niks voor mij vrees ik. Wel goed om te weten wat het is via zo’n artikel.

 • Jolande

  ….. ieder danst het leven op zijn eigen manier. Nieuwe dingen uitproberen, ervaren is soms een grote verrijking dan je eigen vertrouwde pad volgen, Lex jij doet dat op jou manier….. tot dan (s)

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*