Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Jijzelf en jouw omgeving

Als kind al hoorde ik de slogan: de maatschappij dat ben jij. Tegenwoordig wordt het in reclamespots op TV, in de krant en andere media/communicatie middelen gebruikt. Met de hele technologische ontwikkeling zijn wij als mens steeds meer in staat om alles naar onze eigen hand te zetten. Het leven draait om de individu, de persoon of de persoonlijkheid. Jij bent het middelpunt, het leven is egocentrisch.
Een ieder van ons is bezig om zijn haar wereldje zo te sturen dat het om hem of haar draait en het contact met een ander wordt veranderd in: Ik wil weten waar je uithangt, weten wat je doet, weten wat je denkt, de zogenaamde track and trace cultuur.Sympathie en empathie opbrengen voor jezelf en/of de ander op momenten dat de omstandigheden in het leven even zwaar of lastig zijn wordt door velen van ons weggewuifd. Je eigen behoefte voelen en delen met de ander wordt gezien als een zwakte bod. Je moet positief denken en je behoeften vervullen, kan het niet linksom dan maar rechtsom.
Hoe ik deze verandering ook bekijk, hoe goed ik ook weet dat ik er zelf op mijn manier ook aan bijdraag, des te meer moeite krijg ik er mee.
Diep van binnen heb ik me altijd al een rode rakker gevoeld een mens dat wil delen met andere mensen, in mijn ogen is een ieder gelijk en hebben we allemaal gelijke rechten van bestaan.
Delen van gevoelens, behoefte, gedachten, ervaringen maakt dat je je eigen weg helder gaat zien en dat de jou ervaring kan doorgeven aan de ander.
Ik ben ik en jij bent jij, samen vormen we de maatschappij. Als jij en ik elkaar kunnen vertellen wat onze ervaringen zijn en daar naar kunnen handelen zonder de ander daarin verantwoordelijk te stellen dan zouden we in de maatschappij een heel stuk dichter bij elkaar zijn.

Als voorzetje heb ik het volgende bedacht:

Als we Koninginnendag of Koningsdag blijven vieren op 30 april en de dag daarna op 1 mei “de dag van de arbeid” iedereen 1 vierkante meter openbaar terrein schoonmaakt, dan komen we een stapje dichter bij elkaar………de maatschappij dat zijn wij.

Op 1 mei ben ik jarig en kunnen zo mijn vrienden via een schone straat bij mijn feestje komen! Dank jullie wel

2 reacties aanJijzelf en jouw omgeving

 • Michael

  Mooie website Jolande,

  Leuk dat je me erop attendeerde.

  In de slogan “De maatschappij dat ben jij” lees ik ook het oeroude Hollandse vingertje: niet IK ben de maatschappij, maar JIJ…

  Maar ik kan me helemaal vinden in jouw analyse. En omdat het te laat is om nog gevolg te geven aan je voorzetje, zie ik dat maar als een mooi leitmotiv voor alle dagen die nog volgen…

  Groet,
  Michael

 • Jolande

  Dat vingertje is idd de schrik voor vele mensen, ik heb hem ergens geplant en als ie zich opsteekt zwaai ik uitbundig terug. Verder helpt mij het volgende erg: Een vinger naar mij is drie naar jezelf!!
  Ja, Michael idd. mooi motief iedere dag fijn dat je mee doet!!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*