Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Het voordeel van afwezig zijn

Na een onderbroken nacht, omdat ik mijn zoon en zijn vriendin toegezegd had hen naar Schiphol te brengen, stond ik vanochtend 07:00u, enigszins verbaasd op, omdat ik voelde dat ik lekker geslapen had, nadat ik weer om 04:00u in bed kroop.

Ik heb alles al klaar liggen, na mijn ontbijt van kwark, een krentenbol en een beker thee, stap in naar de auto om 08:45 u. om vervolgens op pad te gaan voor mijn eerste waarnemingsklant om 08:15u. ongeveer 15 kilometer verderop.

Ja, je leest het goed, bij mij drong het echter niet door.
Pas als ik het stadje binnen rijdt 20 min later dringt het tot mij door dat ik laat ben, ik zie ineens tot mijn verbazing dat het niet bijna 8:00 is volgens planning maar bijna 9:00u. Aj, aj, de volgende cliënt staat al op de stoep, als ik aan kom rijden. De eerste is zo verstandig geweest huiswaarts te keren.

Halverwege de dag, nadat ik de 1e cliënt gebeld heb, welke het sportief oppakte en mijn andere cliënten heb behandeld, neem ik even de tijd om een en ander terug te draaien. Dan herinner ik me hoe ik de wekker uit deed, me omdraaide om te gaan rekken, geeuwen, gapen enz. ik niet 1 min. extra blijven liggen maar 61 min,…. voor ik aan de rest van het ochtendritueel begon. Vreemd dat ik het op dat moment echt niet heb gezien, gemerkt, gehoord of wat dan ook.

Waarnemen, Jolande, lukt niet altijd even goed ook ik ben een mens, die nu wel een vervelende omstandigheid voor iemand heeft gecreëerd, er is geen levensbedreigende situatie geweest, dus niet de moeite waard om te schrikken, stressen or what ever .
Ik was even afwezig daar waar ik normaal gesproken alert en oplettend ben.

Voorheen zou ik in deze omstandigheden, direct zien dat ik te laat was, me vervelend gevoeld hebben en gestrest op pad gaan. Nu voel ik dat ik, geholpen door het feit dat ik nog wat afwezig was, in ieder geval rustig wakker ben geworden en me klaar gemaakt voor de dag. Op het moment dat het tijdsverschil tot me doordrong heb ik me laconiek opgesteld en dat heeft zowel op mezelf als op de ander een positief effect gehad.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*