Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Houd je soepel

is een geliefde uitspraak van mij, daar waar anderen roepen Hou je taai zeg ik liever : Hou je soepel

Hier wat achtergrond informatie hoe ik tot die uitspraak ben gekomen en waarom ik het zeg.

Taai en sterk.
Houd je taai wensen we elkaar toe in moeilijke tijden van verdriet, afscheid en spanningen. Taai zijn betekent voor mij zoiets als je staande zien te houden ondanks de innerlijk weerstand van verdriet. Stroperig, trekkend kom je in beweging, de innerlijke substantie, spanning trekt je terug of verbreekt het voelen van het bewegen. Zo bewegend verlies je de veerkracht van je bewegen en van je leven.
Houd je sterk wensen we elkaar toe in conflictsituaties of eindeloos gestoei met bijv. de lastige pubers, buren etc. Sterk zijn betekent kop op, recht je rug, schouders eronder houden, je grenzen bewaken en je tranen inslikken. We moedigen zo de ander aan om zich onkwetsbaar op te stellen.

Levenskracht
Diep in ons is onze levenskracht verscholen. Die kracht voelen en van daaruit je stappen zetten is leven, daar gaat het om! Ooit als kind al heb je dit al gevoeld, de spanningsopbouw voor je eerste stapjes, je vader of moeder die je uitdaagden en aanmoedigden en aan jou de beslissing van het moment lieten. Deze kracht kun je ervaren bij alles wat je doet en wilt doen vanuit je verlangen vanuit je eigen motivatie. Het vangnet is je omgeving die als een vader en een moeder je stimuleren, uitdagen, remmen, verbinding houden etc. krachten van buiten af die er moeten zijn om met soepelheid je eigen weg te kunnen gaan.
Deze kracht is helaas nogal eens vastgezet. Door het aanpassen aan de groep, aan de verwachtingen van de ander, aan je eigen faalangst, allerlei tegenkrachten welke door het leven heen je vangnet hebben veranderd in web waarin je gevangen lijkt, vastgeplakt aan verschillende draden klaar om je te moeten overgeven.

Kracht en souplesse

Voel je kracht betekent stem af op je gevoel in moed en openheid. Je kracht ervaren is als moedig zijn en je kwetsbaar opstellen. Vertrouwen hebben in jezelf. Niet langer accepteren dat je belemmerd wordt op jou levensweg, nu en in de toekomst.
Hou je soepel betekent voor mij afgestemd blijven op je zelf, op je eigen kracht en op je omgeving , om zo stappen te zetten in die verbondenheid van krachten die je houvast en steun bieden. Ieder mens heeft de mogelijkheid zijn omgeving zo te vormen dat de omgeving niet tegen maar mee werkt zoek daarom je eigen kracht op en handel vanuit die daadkracht zonder de ander te kwetsen of uit je omgeving weg te sturen (tenzij de ander werkelijk destructief voor jou is)

Je doel
Je soepel houden is voor mij zo iets als bij jezelf blijven je eigen gevoel, behoeften en wensen herkennen, erkennen en de ruimte geven. Dit wil niet zeggen dat het ook altijd gebeurt zoals jij het wil ook je omgeving kent wensen verlangens enz. hoe beter we die van elkaar horen zonder verwachtingen hoe beter je m.i. op elkaar kunt en zelfs wilt afstemmen.
Je soepel houden is je doel voor ogen hebben en er losjes ontspannen en creatief naar toe gaan.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*