Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Communicatie is openstaan voor elkaar

Eigen stijl
Ieder mens heeft zijn eigen stijl van denken praten en doen. Elkaar begrijpen is daarmee een van de moeilijkste dingen. Leeftijd, ervaring, cultuur, achtergrond, familie en intellectueel niveau spelen uiteraard een rol maar wat een belangrijke rol speelt of we openstaan voor de ander. Begrip is uiteraard meer dan elkaars taal verstaan en de taal met alle gezegdes gewoonten echt kunnen volgen is meer dan de letterlijke vertaling van de woorden.

Ervaring
In mijn leven heb ik de ervaring gehad dat openhartig zijn lastig voor me was, ik hield soms mijn persoonlijke gedachten, verwarringen, zorgen te lang voor me juist om de ander niet te kwetsen en of kwijt te raken. Nu ik weg van openhartigheid ingeslagen ben word ik dagelijks gestimuleerd en getrakteerd op fijne warme momenten met anderen.

Elkaar begrijpen
De ander begrijpen is ten eerste jezelf begrijpen, jezelf open zetten voor de ander en samen met de ander uitzoeken waar je het werkelijk over hebt. De informatie over hoe jezelf tot een standpunt idee of uitspraak komt, is dus zowel voor jezelf als voor de ander van groot belang. Het gesprek daarmee persoonlijk maken is een van de grootste stappen die we kunnen maken naar onszelf en een ander toe. Dan kom je tot .. ah nu snap ik het at je bedoelt..of ooo daarom zei je dat tegen mij… het fijne van deze kleine opmerkingen, is dat je hiermee jezelf bloot geeft en de ander ruimte geeft te zijn wie die is. Hiermee kun je de weg openzetten van hart tot hart en dan zien wat dit aan relatie oplevert. Met de manier waarop de ander op jou openhartigheid reageert kun jij de relatie op de juiste waarde schatten.

Vrijheid en zijn
Je persoonlijke vrijheid en zijn te mogen ervaren bij een ander is een van de dingen, waar we naar op zoek gaan in ons bestaan om eenzaamheid te voorkomen. Hoe vrijer je kunt zijn met jezelf hoe minder belangrijk de relaties met ander is, je bent immers niet meer afhankelijk van die ander je bent vooral blij dat de ander een stukje van zijn leven met jou deelt in alle vertrouwen en openhartigheid.

Open houding
Een open houding is een houding van vertrouwen in jezelf, dit breng je tot uitdrukking met open schouders en borstkas en de handpalmen naar buitengekeerd klaar om te ontvangen. Een universele houding in lichaamstaal.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*