Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Je lichaam is als een bloem

Veel en onregelmatige eten ontstaat niet om de honger te stillen, het is een ander knagend gevoel dat onderdrukt wil worden, met het eten verminder spanningen en worden onlustgevoelens onderdrukt. Om verandering in je eetgewoonten te krijgen is het daarom belangrijk van je lichaam te gaan houden zoals het zich nu aan je voordoet. Wees blij met jezelf zoals je bent, wees trots op het vrouwenlichaam dat je hebt. Zie en waardeer wie je bent en wat je doet. Bekijk jezelf eens in een spiegel, met een positieve nieuwsgierig blik. Kleed jezelf eens heel langzaam uit en blijf vooral respectvol kijken. Zie en voel hoe het is om steeds naakter te zijn. Adem ondertussen lekker door, laat je stem en of je adem horen, laat de emoties stromen. Kijk eens naar je gezicht, welke uitdrukking heeft het, wat is je oogopslag?. Open je voor jezelf en kijk met een frisse wijde, nieuwsgierig blik. Bekijk jezelf liefdevol, glimlach naar jezelf, je neus, je oren, je voorhoofd, het gehele hoofd, je nek hals, schouders en ga steeds lager. Blijf glimlachen, stel jezelf gerust, laat je volledig aan jezelf zien, zoals je dat ook naar een ander zou doen die zich voor jou oog uitkleed.
Terwijl je kijkt, blijf je af en toe aandacht aan de adem besteden, hoor en voel dat je ademt, geef de adem de ruimte zowel lekker in als bijv. met geluidjes uit. Het ruimte geven aan je adem helpt om rustiger en meer vertrouwt te worden met jezelf en de situatie. Het geeft een goede energie uitwisseling ben helpt jou om je zijn te accepteren zoals je nu bent. Open je neusgaten bij het inademen. Wijde neusgaten laten kracht, energie stromen. Open jezelf zodat je in contact komt met je hele zijn. Voel de adem naar binnen en naar buiten gaan, voel de helderheid, voel de spanning van je huid, zie het spiegelbeeld dat er van jou nu is. Je ogen worden groter, je glimlach mooier. Laat je handen eens over je lichaam strelen, waar je wilt en door je haar, blijf glimlachen en zie de verandering. Schud je haar eens uit op de uitademing, gooi je mond open en kaken los, lach als nooit te voren naar jezelf.
Maak een geluid dat in je opkomt eerst zacht en steeds wat meer, het maakt nog losser. Lach er om en kijk naar je gezicht, zie je neus en lippen krullen, je ogen glinsteren. Bekijk je uitstraling als je jou blik op oneindig zet. Wees je bewust van alles wat er nu is, misschien zie je zelfs je eigen Aura met alle kleur. Lichaamsbewustwording maakt jou totaal en vertelt alles over jou zelf, je buitenkant, je binnenkant, je manieren van doen, je gewoonten, wie je bent geworden, wie je nu bent. Daar sta je dan zoals je bent, op deze plek in onze wereld. Zonder jou zou dit er Nu niet zijn. Ga met de aandacht naar je voeten en langzaam om hoog zet jezelf op deze aarde eens rustig neer. Laat jezelf opbloeien. Sta zo dat je kunt zien dat jij daar volledig staat, stevig op je eigen benen, gesteund en gedragen door je eigen spieren met een losse ruime aanwezigheid in jezelf en bedenk en hoor nu: Wat jij echt wilt veranderen aan je jezelf, gaat gebeuren zoals jij dat wilt.
Jou eigen lichaam weet hoe te veranderen, te genezen is en jij weet het ook door het te leren vertrouwen, de ruimte en te tijd te geven die het nodig heeft. Het lichaam heeft hierbij jou volledige ondersteuning en jou liefdevolle aanwezigheid nodig. Glimlach nog eens naar je lichaam, zoals je daar staat en wees je volkomen bewust van je zelf, jou eigen wijze zijn. Neem even de tijd voor je adem in je buik, borstkas, hals en voel de ruimte die jij jezelf geeft. Ga met je aandacht naar alle delen van je lichaam en wordt bewust wat dat deel in jou leven al mee gemaakt heeft. Wees mild en zacht voor je lichaam, geef het een continue blijk van aanwezig zijn. Sta in die houding waarin je jezelf steun geeft vanuit de voeten en de benen, iets door je knieën gezakt. Laat vanuit het bekken, je romp ruim en lang worden en geef jezelf daarbij dat steuntje in de rug dat je nodig hebt. Je staat als een bloem, mooi en stevig in de grond, je bovenlijf mag zelfs een beetje heen en weer.
In volle glorie daar staan geeft dat je ook in volle glorie jezelf mag accepteren en dat is de eerste stap naar afvallen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*