Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Laat je gevoel en je moed stromen

Voorkom dat je lijf en leven vast gaat zitten. Dit is de uitspraak van mij, in de maand oktober.
Geraakt door de film : “Le source des femmes” van Radu Mihaileanu waarin vrouwen met een vrijstaking hun mannen uitnodigen, met zachte kracht dwingen om een waterleiding aan te brengen van de bron hoger op in de bergen naar het dorp.
Iedere mens kan op een gegeven moment in het leven de eigen zachte krachten leren kennen en benutten. Dit vraagt kracht en vertrouwen in het eigen zelf en in de ander, voorwaarde is dat je het gevoel laat stromen en bij je eigen bron de kracht gaat putten.
Ga zitten, sluit je ogen, maak contact met je innerlijke bron. Stel je het opborrelende, stromende, kabbelende water voor. Stel je de frisheid en stroming voor. Luister naar het geluid van het water en de stilte daaromheen. Leg je vraag, frustratie of wens neer bij de bron en blijf rustig zitten. Concentreer je op jezelf, je ademhaling, laat alle overbodige spanningen los. Als je gedachten afdwalen ga rustig in gedachten terug naar de bron en neem weer plaats, met een gevoel van rust.
Verwacht niets, probeer er gewoon te zijn met jezelf en je vraag, frustratie of wens. ……………..
Misschien wordt de stroom krachtiger en borrelt het antwoord naar boven.
Het is ook goed, als er geen innerlijk antwoord komt opborrelen. Voel dan dat je, door stil te zitten bij je bron, je alle spanningen, gedachten en hectiek even van je af kan zetten, om daarna met frisse moed en een ontspannen lijf weer verder te kunnen gaan. Neem als je er klaar mee bent rustig afscheid en weet dat je terug kunt gaan zodra je voelt dat de stromende rust en moed uit je lichaam minder worden.
Bij je bron, je diepste zelf kun je rust vinden, vertrouwen in wat er is en kun je in contact komen met de oplossingen van jou vragen, wensen, frustraties.
Levenswater geeft ons de moed en de kracht om verder te gaan op ons levenspad, zonder de oude balast en met ervaringen die ons in beweging houden in het hier en nu.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*