Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Pijn en dan verder gaan?

Als pijn je in zijn greep heeft, wordt het tijd om in beweging te komen samen met de pijn.
Bij pijn hebben we allemaal de natuurlijke neiging te stoppen met bewegen en in eerste instantie, bij acute pijn, is dit ook goed. Je lichaam heeft even time-out nodig voor herstel.
Blijft pijn echter langer aanhouden dan nodig, dan kan het waarschuwingssysteem ons juist in de weg zitten. Ik vergelijk ons pijnsysteem vaak met een stoplicht. Als dit lang op rood blijft staan, gaan we voorzichtig goed uitkijkend en anticiperend toch verder met onze fiets, wandel of autorit. Ook in het lichaam moeten we het rode stoplicht soms negeren en verder met bewegen gaan. Net als in het verkeer goed uitkijkend, anticiperend en voelend naar de andere signalen van het lichaam. Samen met de pijn weer in beweging komen afstemmen op dat wat je kunt. Durft u dit niet alleen neem dan contact op met een Oefentherapeut en hij/zij kan u de juiste steun in de rug geven.
Deze maand stond voor mij extra in dit teken omdat ik vorig jaar in deze maand een acute bacteriële heupontsteking kreeg met veel pijn en bewegingstoornis. Inmiddels loop, fiets, werk ik weer en ben ik vele ervaringen rijker.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*