Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Evalueren… Waarom??

Een cliënt komt binnen maakt kennis en legt zijn/haar zorg vraag voor aan de oefentherapeut.
De oefentherapeut onderzoekt wat er achter de vraag ligt, fysiek en eventueel mentaal en komt samen met de cliënt tot een behandelplan.
De oefentherapie behandeling wordt gestart en er wordt vinger aan de pols gehouden naar het verloop en de te bereiken doelen worden indien nodig bij gesteld.
Dan wordt de behandeling gestopt. Soms omdat het doel bereikt is, soms om geheel andere redenen. Wat we dan gaan doen is evalueren. Waarom vragen veel mensen zich af. Hierop mijn gebruikelijke antwoorden:
Ik wil inzicht krijgen in uw ervaring en uw feedback gebruiken om verder te groeien als oefentherapeut.
Ik wil u inzicht geven in het traject dat u heeft doorlopen en de behaalde doelen nogmaals verwoorden en bekrachtigen.
Ik wil de zorgmaatschappij laten zien dat in een relatief kort traject doelen bereikt zijn waarbij uw gezondheid op gewenst peil is gekomen.
Ik wil aan de zorgmaatschappij laten zien om welke reden de oefentherapie eerder is gestaakt dan dat de doelen bereikt waren.
Ik wil afscheid van u nemen en elkaar daarbij recht doen in wie we beide zijn, zodat een volgende ontmoeting open en gezond kan zijn.

Dat het behandeldoel niet bereikt is, is meestal niet omdat uw doel te hoog lag, maar omdat uw zorgverzekeraar u niet/onvoldoende de kans geeft dit doel te bereiken.
Juist door dat te laten weten kan de zorgmaatschappij en het ministerie van VWS zien dat de kosten onjuist verdeeld worden.
De controle bij menig arts kost veel, levert weinig op aan de cliënt en vreet wel de pot leeg!! Daar waar je actief iets kunt leren om de eigen gezondheid op peil te brengen en te houden daar moet m.i. niet op bezuinigt worden.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*