Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kern

Het kernpunt van groei is volgens mijn visie en missie: je eigen motivatie, inspiratie en kracht. Zo ontstaan je eigen MIK punt, je richting je doel. Zodra jij je eigen MIK goed voor ogen hebt kun je gaan leren. (middels oefening, focus, bewustzijn, afstand nemen, richten etc.)

Wat ik ook deed en doe, ik deed en doe het vanuit mijn hart, vanuit mijn hele wezen, vanuit mijn eigen overtuiging, vanuit en voor mijn eigen plezier en binnen mijn eigen grenzen en mogelijkheden. Ik denk dat dit een kenmerk is dat ik onbewust als kind al handhaafde en hoe ouder ik werd des te sterker heb ik dit ontwikkeld. Ik voel me er over het algemeen goed bij, alhoewel het me ook periodes van eenzaamheid, niet verbonden voelen, minder gewaardeerd voelen, verminderd zelfvertrouwen heeft gegeven.

Natuurlijk ben ik wel eens de verkeerde weg ingeslagen en ben ik na lang twijfelen rechtsomkeert gegaan. Of links of rechts af geslagen als de weg voor mij door een obstakel geblokkeerd werd.  De weg heeft mij verschillende hoogtepunten in het leven geboden, 3 prachtige zoons en nu daarbij 3 prachtige lieve schoondochters. Ook kende de weg diepe dalen, momenten van ernstige wanhoop en twijfel.

Vreemde eend wegwijzer

Gelukkig wist ik daar telkens weer uit te komen al of niet ondersteund door familie, vrienden, coaches en therapeuten.

Ik moest en moet het zelf doen, net als ieder ander op deze wereld. Met jezelf het pad op gaan om te ontdekken wat jij wilt en wat jou verder brengt. Op mijn pad kwam ik natuurlijk de verschillende wegwijzers tegen die ik kon gebruiken, kon inzetten en om raad mocht vragen. Soms kwam ik “vreemde wegwijzers” tegen en toch bracht het mij daar waar ik op dat moment wilde komen. Ik hoop nog veel mooie, vreemde, gekke wegwijzers tegen te komen op mijn pad.

Daarnaast hoop ik dat het lezen hiervan ook jou versterkt in het zien van de wegwijzers die jou helpen om je eigen pad te bewandelen.