Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Leergroep HSP

Wanneer je hoog sensitief bent, dan voel je je vaak anders dan anderen, een buitenbeentje. Je voelt meer dan anderen, je lijkt eerder moe te zijn, en je kunt intens genieten van iets waar een ander nauwelijks van opkijkt. Je kunt heel goed stilstaan bij diepe levensvragen en veel piekeren over kleine problemen of over wereld problemen, en tot een besluit komen lijkt erg moeilijk.  Wat een ander zo makkelijk doet, daar kun jij als een berg tegenop zien. In groepen kun je je onzeker voelen en overspoeld raken door alle indrukken. Met één persoon kun je een prachtig diepgaand gesprek voeren en bruisen van de energie. Herkenbaar?

Hoog begaafd zijn wordt in onze samenleving nogal eens als een positieve eigenschap gelabeld. Hoog sensitiviteit echter wordt vaak – juíst door degene die hoog sensitief is – als een handicap gezien. In de leergroep zal het helder worden dat we dat beeld kunnen veranderen.
Wij willen je graag uitnodigen de positieve kant van HSP te ervaren en je de ruimte bieden om  jouw verfijnde zenuwstelsel op een positieve en opbouwende manier in te kunnen leren zetten op jou eigen wijze.

In een kleine leergroep gaan we aan de slag onder begeleiding van een psycholoog (Joy) en een oefentherapeut (Jolande), beide hoog sensitief ( dus ervaringsdeskundig) en deskundig als coach, begeleider en therapeut.
Tijdens de bijeenkomsten bied ik

  • Fysieke oefeningen aan om in contact brengen met jouw lichaam met jou eigen kern.
  • Meditatieve oefeningen gericht op contact maken met de ruimte, de stilte en de bewuste aanwezigheid in het hier-en-nu.
  • Adem oefeningen om de innerlijke ruimte te verkennen en het contact met de eigen kern te verstevigen.
  • Tevens staan we stil bij hoe je kijkt, hoort, voelt, denkt en hoe gedachten om te buigen zodat je meer kunt leven vanuit acceptatie en koestering voor het hoog sensitief zijn.
  • Communicatieve oefeningen bieden  de kans om makkelijker te leren omgaan met jouw hooggevoeligheid in contact met anderen.

Door te oefenen in een groep en ervaringen met elkaar te delen, kunnen de HSP deelnemers elkaars inspiratiebron en ondersteuning zijn.