Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Handpalmen

Aanraken, afweren, strelen, slaan, wassen, vies maken, insmeren, afdrogen, kneden, samenpersen, ontdekken, toedekken, geven, ontvangen, waar onze handen goed in zijn.
De binnenkant van de hand is zacht, gevoelig en vol mogelijkheden. De vele sensibele neuronen in de handen maakt dat we in dit gebied zo gevoelig zijn en hoe meer we de handen gaan gebruiken hoe gevoeliger ze worden.
Op een dag als deze, Valentijnsdag 14-02, wil elk mens liefde kunnen ontvangen of liefde kunnen geven.
Voor degene voor wie dat op dit moment niet kan, omdat er geen ander in je leven is aan wie jij liefde kunt geven of van je liefde kunt ontvangen, is deze simpele en doeltreffende oefening:

Er is namelijk iemand aan wie jij volledig jouw liefde kunt geven heel dicht in de buurt.

Zet je lieveling muziek aan. Zorg dat je het warm hebt en dat je op een fijn plekje bent in je huis. Sluit je ogen. Streel op de melodie van de muziek je handpalmen rustig zacht en intens. Laat de handen met elkaar spelen en betrek steeds meer van je lichaam erbij, je polsen, onderarmen, ellebogen, bovenarmen, schouders, nek, kin, hals, gezicht, hoofd… zorg dat je zacht, rustig en met volledige aandacht bij je eigen streling blijft.
Dwaal niet af in gedachten, zelfs niet naar het idee dat een ander jou streelt. Je doet het zelf, je blijft bij jezelf met je volledige aandacht.
Aan het eind van de muziek til je de handen op ooghoogte met de handpalmen naar je toegedraaid en kijk in de palm van je eigen handen. Kijk in de spiegel van je handen.

Dit ben jij, dit is jouw grote liefde.

Als je deze liefde volledig kent en je er aan over kunt geven, ben je in staat om vol van de ander te gaan houden, zonder verlangen of belangen.

Ik wens je een prettig samenzijn met je eigen Valentijn. 🙂

JMvEk,14-02-2007

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*