Categorieën

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Veel zitten is slecht voor de gezondheid

Als oefentherapeut ben ik dagelijks bezig met het fenomeen zitten. Als mensen mij vragen “Hoe moet ik dan goed zitten?” dan is mijn eerste antwoord: “Goed zitten is vaak verzitten” met andere woorden niet te lang in een houding of op een stoel blijven, wissel af zo veel als het kan. Loop regelmatig even van je plek.
Vandaag kwam het nieuws naar buiten over onderzoek van der Ploeg “Veel zitten is slecht voor de gezondheid”
Zojuist heb ik nog een client geadviseerd hoe zij het beste in de auto kon zitten. Helaas kan zij niet anders naar haar werk dan met de auto, dus was het gezien haar klachten belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Zij kon met de tips goed uit voeten komen.
Op het moment van bespreken, bekijken etc. besef ik mij hoe vreselijk blij en gelukkig ik mag en kan zijn met mijn dagelijkse fietstocht en mijn bewegingsberoep.
Toch ook bij mij sluipt het gevaar om de hoek, mijn buikje groeit, mijn benen worden zwakker; de leeftijd zal menigeen denken. Nee, reflecteer ik, ook ik zit regelmatig te veel achter mijn pc voor de dossiers; de verwerking van gegevens; het schrijven van verslagen etc.staand bloggen
Laat ik hier weer eens bewust verandering in brengen: de beste verandering begint bij mijzelf!

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*